Vi åtgärdar din bils plastskada

Vi gör alla typer av reparationer av plastskador som din bil eller MC kan råka ut för, både större och mindre reparationer.

Plastavdelningen reparerar all förekommande plast på bilar och mc.

Du är varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor gällande plastskador.

Vi har även hyrbilar i huset som förenklar ditt bilbehov under tiden bilen är på vår verkstad.

Kontakta oss

  Bilskada försäkringsärende

  Viktigt att veta vid försäkringsskada

  Om du får en skada på din bil ska du efter bästa förmåga försöka begränsa den. Ta inte bort eller kasta saker som skadats och försök inte laga skadan själv. Ring först ditt försäkringsbolag och berätta vad som har hänt så talar de om för dig vad du ska göra.

  Läs vår checklista gällande skadereparation

  plastskada

  Om plastskador

  Plastskador är skador som uppkommer på de mjukare delarna av en bil, det vill säga de som inte består av plåt eller metall. Den största delen av plastskador vi får in är på stötfångare, det vill säga den del av bilen som är avsedd för att dämpa smällen vid lättare kollisioner. Men naturligtvis finns det även andra delar av bilens yttre som är gjorda av plast, och likaså räknas även skador på plastdelar på motorcyklar och andra motorfordon som plastskador.

  Hur uppkommer en plastskada

  Plastskador uppkommer oftast vid lättare krockar, och det är också vanligt att de inträffar när bilen är stillastående. Inte minst är risken för sådana skador stor i trängsel runt köpcentrum, där det är lätt hänt att man backar in i en parkerad bil eller själv blir påbackad.

  Delar som ofta drabbas av plastskador är:

  • Stötfångare
  • Kåpor
  • Takboxar
  • Löstagbara plastdelar
  plastskador

  Hänsyn till miljön

  När vi får in en plastskada, är det vanligast att kunderna hittat till oss via sitt försäkringsbolag.

  I första hand försöker vi då laga delen i stället för att byta ut den mot en helt ny. Det här sker av direkt hänsyn till miljön. Idag mäter de flesta bilverkstäder noggrant hur mycket plast som lagas respektive som helt byts ut.

  Hur lagar vi plastskador?

  När vi lagar plasten svetsar vi den oftast för att på så sätt “sy” ihop de ytor som skiljts åt.

  Därefter går processen till ungefär som när vi reparerar plåt- och lackskador. Vi slipar ned “sömmen” för att få en jämn yta, och utför därefter en ytfinish, där såväl lackning som annan behandling kan komma att ingå.

  Hur lång tid tar det?

  Att åtgärda en plastskada kan ta allt från en dag upp till en vecka.

  Allt beror på hur omfattande skadan är. Eftersom vi har all kompetens på plats och inom företaget kan vi oftast erbjuda en snabbare service än många av våra konkurrenter.