Vi åtgärdar din lackskada

Vi återställer skadade ytor på bilar, motorcyklar och andra motorfordon.

Eftersom vi har egen lackeringsverkstad i huset, kan vi utföra arbetet tidseffektivt, samt med hög precision och flexibilitet.

Du är varmt välkommen att kontakta oss gällande lackskador.

Kontakta oss

  Bilskada försäkringsärende

  Viktigt att veta vid försäkringsskada

  Om du får en skada på din bil ska du efter bästa förmåga försöka begränsa den. Ta inte bort eller kasta saker som skadats och försök inte laga skadan själv. Ring först ditt försäkringsbolag och berätta vad som har hänt så talar de om för dig vad du ska göra.

  Läs vår checklista gällande skadereparation

  Allmänt om lackskador

  Lackskador är skador som uppstått på bilens lackade ytskikt. Ur ett tekniskt perspektiv är det också att betrakta som en enklare skada, i det att den inte kräver att delar av bilen monteras ned för att återställas. Om en repa i lacken inte gått speciellt djupt eller plåten i bilen inte bucklats, har vi alltså med en lackskada att göra. En vanlig plats för denna typ av skada är bildörren, eftersom det är lätt hänt att något befinner sig i dess väg när den öppnas.

  lackskada
  slipa lackskador

  Hur vi åtgärdar lackskador

  Lackskador åtgärdar vi i olika steg. I ett första steg slipar vi bort all resterande färg och lack ned till plåten med en slipmaskin, en process som brukar kallas för renslipning. Därefter bygger vi upp en yta med spackel för att sedan kunna applicera en grundfärg innan slutgiltig omlackning. Normalt brukar det räcka med att lacka i ett eller två lager, men ibland kan vi behöva arbeta med betydligt fler för att få till rätt finish.

  Rätt färgnyans är avgörande

  Att hitta rätt färgnyans är avgörande för att helt kunna återställa det skadade området. Varje bil och modell har en viss färgkod och med hjälp av en färgkamera säkerställer vi att rätt nyans blandas fram. Blandningen sker alltid på vår verkstad och med stor noggrannhet. Färgkameran ger oss en tydlig indikation, men i slutänden krävs nästan alltid en ockulär bedömning för att få fram precis rätt nyans. Inte sällan krävs det också att vi gör ett färgprov på en fristående yta, så att vi är helt säkra på resultatet innan vi lackerar över skadan.

  lack

  Vi arbetar med senaste tekniken

  När vi åtgärdar lackskador arbetar vi alltid med den senaste tekniken, för att kunna erbjuda ett så bra resultat som möjligt. Under tiden som din bil är på lagning, har vi även hyrbilar i huset som förenklar ditt bilbehov under tiden som vi utför en reparation. Vi är auktoriserad reparatör åt Toyota och erbjuder främst bilar från denna tillverkare.

  Vanliga orsaker till lackskador

  Vanliga orsaker till lackskador kan vara:

  • Parkeringsskador
  • Skadegörelse
  • Lätta krockar
  • Repningar
  repa i lacken